'Ze waren er ziek van dat hij Pavlidis voor Benfica koos'

Huiberts onthult: 'Ze waren er ziek van dat Pavlidis voor Benfica koos'

24 juli om 12:25
Laatste update: 24 juli om 12:44

De relatie tussen Nederlandse clubs en Nederlandse voetballers met Italiaanse clubs als Atalanta en Bologna is sterk verbeterd de afgelopen jaren. Dat vertelt technisch directeur Max Huiberts van AZ naar aanleiding van de transfer van Thijs Dallinga naar Bologna. 

"De relatie met Bologna en ook Atalanta heel prettig", zegt Huiberts in gesprek met het Algemeen Dagblad. De voetbalman van AZ merkt bovendien dat de Italianen veel beter georganiseerd zijn dan vroeger en meer gestructureerd te werk gaan. "Veel met data. Net als wij bij AZ eigenlijk. Ze spelen er tegenwoordig ook aanvallender."

Volgens Huiberts zijn clubs als Bologna en Atalanta op zoek naar 'onontdekte' en 'ondergewaardeerde' parels. Spelers die passen in hun best wel aanvallende speelstijl. "En, niet onbelangrijk, het is goed onderhandelen met ze over de transfersom. Dat was nogal eens moeilijk met ze in het verleden, met bankgaranties enzo."

Volgens Huiberts had Bologna ook zijn zinnen gezet op Vangelis Pavlidis. "Ze waren er ziek van dat hij voor Benfica koos."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!