Martens wil Parrott niet met Pavlidis gaan vergelijken

Martens roept critici tot orde: 'Moeten hem niet steeds met Pavlidis vergelijken'

22 juli om 21:18
Laatste update: 23 juli om 08:30

Maarten Martens vindt niet dat Troy Parrott moet worden vergeleken met oud-AZ-spits Vangelis Pavlidis. Volgens de coach heeft de recordaankoop van AZ wel wat gelijkenissen met de Griek, maar hij is weer een heel andere spits.

"Dat ziet er gewoon goed uit. Voor mijn idee is hij een complete speler", is Martens tegen de NOS enthousiast over de eerste minuten van Parrott in het shirt van AZ. "Dat hadden we met Pavlidis ook. Dat was iemand die afmaakte, maar iemand waar je ook mee kon combineren. Dat heeft Parrott ook. Dat hij garant staat voor goals, moet hij bij ons nog bewijzen. Hij is nog jong, dus als hij goed luistert naar ons wordt hij nog beter."

Parrott werd voor acht miljoen euro overgenomen van Tottenham Hotspur. Hij moet in Alkmaar Pavlidis doen vergeten, die twintig miljoen euro naar Benfica trok. Toch vindt Martens dat je de twee niet te veel naast elkaar moet leggen. "We moeten hem niet steeds gaan vergelijken. Dit is een nieuw seizoen, een nieuwe spits. Wij denken een hele goede met hem te hebben."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!