Mourinho boos over veld

Mourinho loopt leeg na moeizame zege: 'Ik snap niet dat de UEFA dit toestaat'

24 juli om 09:18

José Mourinho was na afloop van het met 3-4 gewonnen duel met Lugano niet te spreken over de UEFA. Volgens de Portugese coach is het onaanvaardbaar dat Fenerbahçe op zo'n slecht veld moest spelen in de tweede voorronde van de Champions League.

Door drie goals van routinier Edin Dzeko en één treffer van invaller Ferdi Kadioglu ging Fenerbahçe er met de overwinning vandoor. Dat de Turken een moeizame wedstrijd speelden verbaasde Mourinho allesbehalve. "We wilden geen excuses maken voor de wedstrijd, maar het was lastig om op een kunstgrasveld te spelen", steekt Mourinho van wal. "Onze spelers hadden moeite met dribbelen."

"Het is onaanvaardbaar om in de Champions League op zo'n veld te moeten spelen", vervolgt Mourinho. In aanloop naar het duel hield de Portugees nog zijn mond over de omstandigheden. "Ik wilde niet dat mijn spelers er last van zouden krijgen. Maar als we op hoog niveau willen voetballen, kan dit veld dat niet aan. Het rollen van de bal een grote invloed, in negatieve zin. Ik snap niet dat de UEFA dit toestaat en waarom een goede ploeg als Lugano op dit veld speelt."

Kadioglu blinkt uit

Waar Mourinho wél over te spreken was, was de invalbeurt van Kadioglu. De wingback viel halverwege de tweede helft in voor Dusan Tadic en maakte de vierde goal voor Fenerbahçe. 'Ik denk dat we het verschil hebben gemaakt toen Ferdi in de wedstrijd kwam", aldus The Special One. "In de tweede helft speelden we veel beter."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!