'Kadioglu kan streep zetten door rol als Maatsen-opvolger bij Dortmund'

'Kadioglu kan door Fenerbahçe-vraagprijs streep zetten door mogelijke bestemming'

11 juli om 20:05

Ferdi Kadioglu gaat zijn loopbaan in ieder geval niet bij Borussia Dortmund voortzetten. De in Arnhem geboren Turks international was in beeld om Ian Maatsen op te volgen bij de Champions League-finalist, maar de vraagprijs van Fenerbahçe gooit roet in het eten.

Dat meldt de Duitse tak van Sky Sport. Dortmund huurde Maatsen afgelopen halfjaar van Chelsea, maar de Duitsers zagen de linksback recent naar Aston Villa verkassen. Al snel werd duidelijk dat Die Borussen de pijlen op Kadioglu hadden gericht. De back van Fenerbahçe, die indruk maakte op het EK, blijkt echter geen haalbare kaart voor Dortmund.

Naar verluidt wil Fener 25 tot 30 miljoen zien voor het opleidingsproduct van NEC. Die transfersom is Dortmund te gortig, waardoor de club afziet van een deal. De nummer vijf van het afgelopen Bundesliga-seizoen moet dus verder zoeken naar een nieuwe linksback. Eerder werd Ajacied Borna Sosa nog gelinkt aan Dortmund, waar Sven Mislintat nu werkzaam is. Eind juni meldde Sky echter dat de belangstelling vanuit Duitsland niet concreet was. Het is niet duidelijk hoe de vlag er nu bij hangt.

In Turkije wordt Kadioglu ook gelinkt aan een move naar Manchester United. De kans is in ieder geval levensgroot dat de back na het verlopen van de transferwindow niet meer bij Fenerbahçe speelt, waar hij nog tot medio 2026 vastligt.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!