Koeman over Frenkie de Jong en Barcelona

'Barça ziet De Jong als 'duidelijke handicap', uitweg vinden is niet haalbaar'

24 juli om 08:26
Laatste update: 24 juli om 08:45

FC Barcelona neemt de komende dagen een beslissing of Frenkie de Jong wel of niet meegaat op tournee naar Amerika. De middenvelder kampt nog steeds met een blessure. De uitkomst van overleg tussen de spelverdeler, Hansi Flick en de artsen zal duidelijkheid geven over de huidige status.

De Jong zal de komende dagen de artsen en Flick ontmoeten om een beslissing te nemen over het wel of niet meegaan op tour naar Amerika. Dat meldt het Spaanse AS. De uitkomst zal de toon zetten voor De Jong komend seizoen. Als de beslissing negatief uitvalt, betekent dat dat de middenvelder nog niet voldoende hersteld is en dat de huidige situatie nog lang kan aanhouden. Mocht De Jong wel meegaan, dan lijkt een terugkeer op de training nabij.

Volgens AS is het een 'duidelijke handicap' dat De Jong met ruim dertig miljoen euro de speler is met het hoogste jaarsalaris bij de Catalanen. 'Hoe dan ook lijkt de mogelijkheid om een uitweg te vinden niet erg haalbaar', klinkt het. Het is algemeen bekend dat De Jong het naar zijn zin heeft bij Barça, terwijl zijn transferwaarde door zijn 'middelmatige seizoen' en blessures aanzienlijk gedaald is.

AS komt tot de conclusie dat Frenkie zich nog steeds in het oog van de orkaan bevindt. 'Het ergste van alles is dat er op dit moment geen duidelijke prognose is over zijn terugkeer', schrijft het Spaanse medium. De alarmbellen gingen af toen Frenkie gespot werd met een nog steeds gezwollen enkel, terwijl Ronald Koeman er met het uiten van zijn zorgen en de vingerwijzing naar de Catalanen voor zorgde dat er een 'emmer koud water' binnenviel bij Barça.  

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!