Hendriks ontkent aandringen op komst Mislintat

Hendriks over aanstellen Mislintat bij Ajax: 'Ik kende Sven niet eens'

24 juli om 07:50
Laatste update: 24 juli om 07:50

Maurits Hendriks ontkent dat hij heeft aangedrongen op de komst van Sven Mislintat bij Ajax. Dat vertelt het inmiddels vertrokken directielid van de Amsterdammers aan tafel bij Humberto à Paris

Hendriks geeft aan dat hij - toen hij aangenomen werd als Chief Sports Officer - niet betrokken zou worden bij het benoemen van bijvoorbeeld technisch directeur Sven Mislintat. "In principe hoorde dat niet tot mijn taken. Maar wij hebben als directie uiteindelijk dat besluit genomen. Ik heb, net als andere directieleden, gesprekken gevoerd met andere kandidaten. Waaronder Sven."

Dat Mislintat op voorspraak van Maurits naar Amsterdam zou zijn gekomen, ontkent hij dan ook stellig. "Nee, dat is niet zo. Ik kende Sven helemaal niet en ik had nog nooit van hem gehoord. Overigens ook niet van de andere kandidaten, want ik heb een achtergrond in olympische sporten. Niet in voetbal. Door een bureau dat Ajax in de hand heeft genomen, werd hij met een aantal andere kandidaten voorgesteld. Daarna hebben we een keuze gemaakt."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!