Maurits openhartig: 'Heb me verkeken op de heftige emoties rond Ajax 1'

Hendriks openhartig: 'Mijn tijd bij Ajax was een teleurstelling, erg pijnlijk'

23 juli om 22:42
Laatste update: 25 juli om 10:41

Maurits Hendriks heeft zich voor het eerst in lange tijd uitgelaten over zijn periode bij Ajax. De voormalig Chief Sports Officer kijkt er met een slecht gevoel op terug en vertelt dat hij werd bedreigd. 

"Ja, zeker. Pijnlijk", reageert Hendriks desgevraagd bij Humberto à Paris. "Ik kan het niet in één zin samenvatten. Het is allereerst pijnlijk voor de club, dat je zo ver wegzakt. Het is teleurstellend voor alle mensen die daar werken en zo hard hun best doen. Voor mij was het ook een teleurstelling. Ik heb niet kunnen brengen wat ik had willen brengen."

Of Hendriks, die voor zijn periode bij Ajax ruim dertien jaar de technisch directeur van NOC*NSF was, spijt had van zijn keuze voor Ajax en een carrièreswitch naar de voetballerij? "Nee, zo sta ik ook niet in het leven. Ik heb die keuze gemaakt en alles wat dan op je afkomt, moet je nemen zoals het komt. Dat hoort erbij."

Hendriks geeft aan zich wel te hebben verkeken op de 'enorme emotie' rond Ajax. "Helemaal wanneer het niet goed gaat met Ajax 1. Ik werk mijn hele leven in topsport en daar hoort emotie bij, maar zo heftig als dat het daar was... Daar heb ik me op verkeken. Daar hoorden ook bedreigingen bij."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!