Dies Janse verlengt contract bij Ajax tot 2028

Ajax komt met bevestiging: talent krijgt na vertrouwen van Farioli ook nieuw contract

23 juli om 19:11

Dies Janse heeft een nieuw contract getekend bij Ajax. Het talent dat een goede voorbereiding speelde onder Francesco Farioli blijft nu tot minimaal 2028 bij de Amsterdammers spelen.

Janse was al langere tijd akkoord met een nieuw contract bij Ajax, maar nu is de kogel dus officieel door de kerk. Farioli lijkt erg gecharmeerd van de centrumverdediger, want tot nu toe liet hij hem in elk oefenduel van Ajax spelen. Janse lag eerst tot 2026 vast, maar Ajax heeft het contract met twee jaar en een optie op een extra seizoen opgerekt. De Amsterdammers wezen in januari nog een bod van Bayer Leverkusen op Janse af.

Technisch directeur Alex Kroes is verguld met de krabbel van Janse onder zijn nieuwe contract. "Hij is een speler die alle kwaliteiten heeft om het te maken in Ajax 1. Zijn huidige contract liep tot midden 2026, maar gezien zijn recente prestaties wilden we hem nu al een nieuwe verbintenis aanbieden. Dat verdiende hij. Janse kende een goede voorbereiding met het eerste en we zien enorm veel potentie in hem."

Of Janse ook daadwerkelijk in de basis zal gaan spelen bij Ajax is nog de vraag. Farioli is duidelijk gecharmeerd van de centrumverdediger, maar ook Ahmetcan Kaplan is nog een optie in het centrum. Farioli lijkt Jorrel Hato als eerste linksback te zien, waardoor Janse met Josip Sutalo en Kaplan nog maar twee voornaamste concurrenten in het centrum heeft.