Willaert over Bergwijn en Brobbey

Mogelijke problemen voor EK-gangers Ajax: 'Zeg niet dat hij niet opgesteld wordt'

23 juli om 11:59

Christian Willaert betwijfelt of Brian Brobbey en Steven Bergwijn gelijk kunnen aanhaken bij Ajax. Onder Francesco Farioli wordt er nadrukkelijk gewerkt aan de fitheid en de Italiaan eist andere dingen van zijn spelers. De ESPN-commentator zou niet verbaasd zijn als Farioli ingrijpt als het duo te weinig arbeid verricht.

Farioli is bij Ajax druk bezig om zijn speelwijze erin te slijpen, terwijl er ook nadrukkelijk aan de conditie wordt gewerkt. Bergwijn en Brobbey genieten na het EK met Oranje nog van hun vakantie. In Voetbalpraat van ESPN worden er vraagtekens gezet bij het duo. "Afgelopen seizoen blonken zij niet uit in het veroveren van ballen in het laatste deel van het veld", aldus Willaert. "En dat is een absolute must als je in het moderne voetbal resultaten wil boeken."

"We hebben op het EK gezien dat ploegen met enorm goede spelers ver kunnen komen als ze dat doen", gaat de verslaggever verder. "Als Bergwijn en Brobbey dat niet doen, dan zullen ze snel gewisseld worden door Farioli. Ik zeg niet dat Brobbey niet opgesteld wordt. Maar als hij geen druk zet en na zestig minuten moe is, dan komt Chuba Akpom er gewoon in."

Willaert verwacht dat de aanvallers zich uiteindelijk zullen aanpassen aan de speelwijze van Farioli. "Het is niet zo dat Brobbey en Bergwijn luie spelers zijn die geen zin hebben om druk te zetten. Want Bergwijn heeft het in fases wel laten zien. En bij het Nederlands elftal heeft hij het een paar keer goed gedaan."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!