'AS Roma wil Brobbey, spits wil PL'

'Brobbey geniet Italiaanse interesse, Ajax-spits heeft oren naar Premier League'

23 juli om 11:04
Laatste update: 23 juli om 11:27

Brian Brobbey zou Ajax kunnen verlaten voor AS Roma. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sport. De spits zou zelf oren hebben naar een overstap naar de Premier League.

Volgens de doorgaans goed ingevoerde Florian Plettenberg van de Duitse tak van Sky Sports houdt AS Roma de situatie van Brobbey bij Ajax goed in de gaten. De spits zou zelf echter openstaan voor een transfer naar de Premier League. Brobbey heeft nog een contract tot medio 2027 bij de Amsterdammers. Zijn prijs wordt geschat op 25 tot 30 miljoen euro.   

Brobbey geniet momenteel nog van zijn vakantie in Frankrijk. De spits was met Oranje actief op het EK, waar hij slechts één duel speelde door een korte invalbeurt in de verloren halve finale tegen Engeland. Ondanks zijn tegenvallende EK heeft de spits in het vorige seizoen bij Ajax voldoende indruk weten te maken om de interesse van AS Roma te wekken. 

In 43 wedstrijden voor Ajax maakte Brobbey 22 goals. Daarnaast gaf de aanvaller twaalf assists. Brobbey verliet Ajax al eens eerder in 2021. Destijds strikte RB Leipzig de jeugdexponent transfervrij. Eén jaar later kochten de Amsterdammers de spits voor ruim zestien miljoen euro terug na een succesvolle huurperiode van een halfjaar. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!