Duidelijkheid voor Ajax: trip naar Griekenland of Bulgarije bij Europees succes

Duidelijkheid voor Ajax: trip naar Griekenland of Bulgarije bij Europees succes

22 juli om 14:22
Laatste update: 22 juli om 14:22

Mocht Ajax over twee wedstrijden te sterk zijn voor FK Vojvodina in de tweede voorronde van de Europa League, dan stuiten de Amsterdammers op de winnaar van het duel tussen Panathinaikos of Botev Plovdiv in de derde voorronde. Dat heeft de loting in het Zwitserse Nyon uitgewezen.

Ajax speelt donderdag de eerste wedstrijd tegen Vojvodina, maar maandag lootte de UEFA alvast voor de derde voorronde van de Europa League. Daardoor gingen de hoofdstedelingen alvast de koker in. Door de voorloting die enkele uren eerder plaatsvond, was het al duidelijk dat Ajax bij winst zou gaan stuiten op de winnaar van Trabzonspor (Turkije) - MFK Ruzomberok (Slowakije), Cercle Brugge (België) - Kilmarnock (Schotland), Panathinaikos (Griekenland) - Botev Plovdiv (Bulgarije) of de verliezer van FC Lugano (Zwitserland) - Fenerbahçe (Turkije).

Vlak na 13.00 uur kwamen Panathinaikos en Botev Plovdiv uit de koker rollen voor Ajax. De winnaar van dat treffen in de tweede voorronde van de Europa League staat op 8 en 15 augustus tegenover de formatie van Francesco Farioli, mits Vojvodina dus verslagen wordt. Ajax zou dat duel eerst uit spelen.

Mocht Ajax verliezen van Vojvodina, dan transfereert het naar de derde voorronde van de Conference League. De Amsterdammers treffen dan de winnaar van het duel tussen NK Maribor uit Slovenië of Universitatea Craiova uit Roemenië. Zij vechten eerst nog in een onderling duel uit wie dan de mogelijke tegenstander van Ajax wordt.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!