Feyenoord-talent hoopt op definitieve doorbraak: 'Hoop dat dit mijn seizoen wordt'

Feyenoord-talent geniet vertrouwen van Priske: 'Mooi dat hij me ziet als leider'

21 juli om 23:24
Laatste update: 22 juli om 09:39

Gjivai Zechiël hoopt dit seizoen door te breken bij Feyenoord, zo geeft hij aan bij ESPN. Het jeugdproduct van de Rotterdammers gaat daarnaast in op zijn positie, daar hij onder de nieuwe hoofdtrainer al meermaals als centrale verdediger speelde.

Zechiël hoopt in het aankomende seizoen zijn doorbraak te beleven bij Feyenoord. "Ik hoop dat dit mijn seizoen gaat worden. Het gaat op dit moment goed, we doen ons best en werken hard. Ik hoop de kansen die ik krijg dit seizoen te pakken. Mijn ding blijven doen, zoals ik nu doe. Hard blijven werken en dan moet het goed komen op die manier."

"Ik heb het nog niet met Priske gehad over mijn rol in het elftal", vervolgt de jongeling. "We focussen nu op het team, op ritme en zoveel mogelijk minuten maken en fit worden. We hebben het nog niet gehad over mijn rol, dat moet ik vooral afdwingen in de voorbereiding. Mijn rol wordt richting de Johan Cruijff Schaal wel bekend."

Hoewel Zechiël in oefenwedstrijden meermaals als centrale verdediger speelde, richt hij zich niet op die positie. "Ik focus mij op het middenveld. Nu moet ik het gewoon invullen. Ik ben een zes of een acht en daar speel ik ook het liefst. De trainer wil me daar ook het liefst zien spelen, daar focus ik me wel op. Ik heb het doorgestuurd gekregen van heel veel mensen dat de trainer van mij gecharmeerd is. Hij heeft tegen mij gezegd dat ik goed bezig ben, maar niet dat hij gecharmeerd van me is."

Zechiël kreeg van zijn trainer zelfs de aanvoerdersband toebedeeld. "Geweldig, aanvoerder van Feyenoord, ook al was het van het tweede team met allemaal jongere jongens. Het is mooi dat de trainer zoveel vertrouwen in mij heeft en dat hij me ziet als leider. Zo wil ik overkomen op de groep, maar wat ik eerder al heb aangegeven is dat iedereen wel een leider is en elkaar probeert te helpen. Maar dat de trainer mij dan die band geeft wanneer de eerste elf worden gewisseld, dat vind ik wel mooi."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!