'Voormalig Ajax-target Højbjerg verruilt Tottenham voor Marseille'

Update: voormalig Ajax-target Højbjerg verlaat PL en strijkt neer bij De Zerbi

22 juli om 22:10
Laatste update: 22 juli om 22:10

Pierre-Emile Højbjerg gaat Tottenham Hotspur naar vier jaar verlaten. De Deense middenvelder, die in het verleden meerdere keren gelinkt is aan Ajax, maakt de overstap naar Olympique Marseille.

Dat melden verschillende media, zoals The Athletic en Fabrizio Romano. In totaal betaalt Marseille maximaal twintig miljoen euro voor de controleur, zo klinkt het. De Franse club gaat Højbjerg met een verplichte koopoptie huren. De 81-voudig international heeft zelf ook groen licht gegeven voor de transfer, nadat hij sprak met trainer Roberto De Zerbi.

Daarmee komt er spoedig een einde aan een periode van vier jaar bij Spurs voor Højbjerg. In totaal speelde hij 184 officiële wedstrijden voor Tottenham, dat openstond voor een transfer. Het Spurs-contract van Højbjerg liep namelijk in de zomer van 2025 af. Atlético Madrid toonde ook interesse, maar de 28-jarige middenvelder vervolgt zijn loopbaan dus in Frankrijk.

Ajax is in de afgelopen jaren meerdere keren gelinkt aan Højbjerg. In de zomer van 2020 waren de Amsterdammers 'zeer serieus' in de markt voor de controleur, die uiteindelijk koos voor Tottenham. Afgelopen winter was Højbjerg ook in beeld bij Ajax. Hij was naar verluidt zelfs de 'droomkandidaat' om het middenveld te versterken, maar een transfer bleek niet haalbaar voor Ajax. Uiteindelijk gingen de hoofdstedelingen in zee met Jordan Henderson.

Update: Højbjerg is maandagavond gepresenteerd door Marseille. De club van trainer De Zerbi huurt de Deense middenvelder voor één jaar, maar in de huurdeal is ook een optie tot koop opgenomen.