Bosz wil vorig seizoen achter zich laten en volgende stappen zetten met PSV

Bosz wil volgende stap zetten met PSV: 'Anders zullen we geen kampioen worden'

20 juli om 10:50

Peter Bosz wil het afgelopen successeizoen met PSV achter zich laten en komend Eredivisie-jaar nóg beter voor de dag komen. Volgens de oefenmeester is er in Eindhoven een streep onder het kampioensjaar gezet en ligt de focus volledig op de toekomst.

"Vorig jaar was ik nieuw, dan heb je heel veel werk te verrichten", begint Bosz zijn verhaal tegen Voetbal International. Dit seizoen ligt de focus van de oefenmeester op andere aspecten dan gedurende het succesjaar, geeft hij aan. "De jongens waar het om draait fit op het veld krijgen en houden. Dat is iets waar wij als staf naar kijken en daar zijn we mee bezig."

"Behalve de fitheid, hebben wij ook gekeken naar onze speelwijze", gaat Bosz verder. "Wat kunnen wij nog aan onze speelwijze verbeteren? Daar zitten ook nog wel een aantal dingen in die beter kunnen. Denk bijvoorbeeld eens aan onze spelhervattingen. Daarnaast moeten de jongens natuurlijk ook naar zichzelf kijken, naar wat zij nog beter kunnen doen ten opzichte van vorig seizoen."

Ondanks het feit dat PSV vorig seizoen indruk maakte met een dominante speelstijl, is Bosz van mening dat er in de voorbereiding nog veel werk aan de winkel is. "Qua speelwijze zelf heb ik bij de jongens aangegeven dat ik vind dat we met nog meer intensiteit moeten kunnen spelen. Dat is natuurlijk best lastig, want dat hebben we natuurlijk al op een hoog niveau gedaan. Maar ja, wil je beter worden, dan zal je dat nog beter moeten doen", besluit hij.

Desondanks beseft Bosz dat het lastig wordt om het afgelopen seizoen te evenaren. Ook andere teams zullen PSV als de te kloppen ploeg zien. "Iedereen gaat nu op ons jagen, terwijl wij vorig jaar nog op Feyenoord als regerend kampioen aan het jagen waren. Feyenoord had vorig seizoen meer punten dan een jaar eerder, maar ze zijn op zeven punten achter ons geëindigd. Dus wij moeten beter worden. Doen we dat niet, dan zullen we niet weer kampioen worden."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!