Bosz wil steunpilaren niet laten gaan: 'Ze hebben allebei een contract'

Bosz wil steunpilaren niet laten gaan: 'Ze hebben allebei een contract'

17 juli om 18:20
Laatste update: 17 juli om 18:26

Peter Bosz hoopt zijn elftal bij elkaar te houden. De trainer van PSV verwacht Jerdy Schouten en Johan Bakayoko dan ook 'gewoon' te behouden, zo geeft hij aan in gesprek met ESPN. Ook komt de mogelijke interesse in Sepp van den Berg ter sprake.

"Ik wil dit elftal bij elkaar houden", vangt Bosz aan. Ook Jerdy Schouten en Johan Bakayoko spelen wat de oefenmeester betreft dus ook komend seizoen in Eindhoven. "Jerdy zit hier pas een jaar en ze hebben allebei gewoon een contract", aldus Bosz, die echter weet hoe snel het kan gaan in de voetbalwereld. "Het zijn geweldige spelers en ik hoop dat ze blijven, maar is dat niet zo dan zullen we daarmee moeten dealen."

André Ramalho is vertrokken bij de Eindhovenaren en als opvolger wordt Sepp van den Berg nadrukkelijk met PSV in verband gebracht. "Dat is voor Earnest Stewart, ik ga niet over nieuwe spelers", reageert Bosz als de mandekker van Liverpool ter sprake komt. Wel heeft de trainer goed nieuws over Armando Obispo, wiens blessure mee lijkt te vallen. "Hij ligt er een aantal weken uit, maar het is geen kruisbandblessure."

Tot slot gaat Bosz in op Noa Lang, die op de weg terug is van een blessure. "Noa is een gretige jongen. We zijn dus heel strikt in wat-ie mag doen en vooral in wat-ie niet mag doen", geeft de oefenmeester aan. "We fixeren ons niet op een bepaalde datum. We houden hem constant in de gaten op de trainingen en op basis daarvan maken we de belasting steeds wat hoger."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!