Go Ahead Eagles ontvangt recordbedrag en verkoopt Willumsson aan Birmingham City

Update: Go Ahead Eagles bevestigt vertrek steunpilaar en ontvangt recordbedrag

19 juli om 18:32
Laatste update: 19 juli om 18:31

Willum Willumsson is hard op weg naar de uitgang bij Go Ahead Eagles, zo meldt De Telegraaf.De IJslander staat op het punt om Deventer te verruilen voor Birmingham City, dat 1,5 miljoen euro gaat betalen voor de diensten van de steunpilaar.

Na trainer René Hake, aanvoerder Bas Kuipers en middenvelder Philippe Rommens gaat Go Ahead opnieuw een belangrijke kracht kwijtraken met het oog op volgend seizoen. Willumsson gaat naar alle waarschijnlijkheid een contract tekenen bij Birmingham City, dat komend seizoen uitkomt in de League One, maar ze willen snel weer terugkeren in de Championship.

Volgens De Telegraaf gaat Birmingham City een bedrag van 1,5 miljoen euro betalen voor Willumsson. Als de transfer doorgang vindt, loopt de IJslander een weerzien met zijn jongere broertje Brynjolfur Willumsson mis. Laatstgenoemde is sinds deze zomer actief bij FC Groningen.

Eerder deze transferperiode ontving Go Ahead al 1,5 miljoen euro van Ferencváros voor de diensten van Rommens. Kuipers vertrok op zijn beurt transfervrij naar FC Twente, terwijl de Deventenaren een afkoopsom hebben ontvangen van Manchester United voor Hake, die nu als assistent-trainer van Erik ten Hag fungeert. 

Update: Go Ahead Eagles heeft het vertrek van Willum Willumsson bevestigd. De IJslander verkast naar League One-club Birmingham City, dat een recordbedrag betaalt aan de Deventenaren. Naar verluidt is een bedrag van vier miljoen euro plus bonussen en een doorverkooppercentage gemoeid bij de overgang.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!