Ajax wint ook van Al Wasl na goals van Rijkhoff en Van den Boomen

Ajax boekt derde oefenzege op rij en bouwt verder in aanloop naar Vojvodina

18 juli om 20:28

Ajax heeft in het vierde oefenduel van dit seizoen afgerekend met Al Wasl. De club uit Dubai werd met 2-1 verslagen, waarmee de Amsterdammers de derde oefenzege op rij boeken. Ajax speelt nog tegen Olympiakos om vervolgens het seizoen af te trappen met een Europees tweeluik tegen Vojvodina.

De Amsterdammers begonnen met een sterke basiself aan het duel met Al Wasl. De zestienjarige Aaron Bouwman was de jongste speler. Hij vormde samen met Youri baas het centrum van Ajax. De aanval kende ook een aantal jonge jongens met Christian Rasmussen op rechts, Mika Godts vanaf links en Julian Rijkhoff in de spits.

Ajax had vanaf het begin van de wedstrijd de controle over het duel. De kansen ontbraken nog wel maar verschillende spelers blonken al snel uit. Bijvoorbeeld Anton Gaaei. De jonge Deen werd vorig jaar veel bekritiseerd, maar hij speelde een sterke wedstrijd tegen Al Wasl. De score werd na twintig minuten geopend door Branco van den Boomen. De middenvelder wordt gelinkt aan een vertrek bij Ajax, maar hij was donderdag belangrijk als eindstation van een uitgespeelde aanval.

Na de goal van Van den Boomen bleef Ajax in controle en daarom duurde het niet lang tot de score werd verdubbeld. Rijkhoff was nu de afmaker na een mooie voorzet van uitblinker Gaaei. Ajax speelde de tweede helft gedecideerd uit, maar de ploeg van Francesco Farioli kreeg toch nog een goal tegen via Caio Canedo. Vrijdag wacht een laatste oefenwedstrijd tegen Olympiakos, waarna Vojvodina donderdag 25 juli de eerste officiële tegenstander van Ajax is.