'Leverkusen laat oog vallen op Matip'

'Leverkusen wil ervaren verdediger met acht jaar Premier League op zak'

18 juli om 12:49
Laatste update: 18 juli om 13:13

Bayer Leverkusen is in de zoektocht naar een ervaren centrale verdediger uitgekomen bij Joel Matip. De 32-jarige verdediger zit zonder club nadat zijn contract bij Liverpool niet werd verlengd. 

Met dat nieuws pakt Sky Germany donderdag uit. Volgens de Duitsers bereidt Xabi Alonso zich voor op het vertrek van Jonathan Tah, die interesse van onder meer Bayern München geniet. Matip zou een van de gegadigden zijn om de verdediging van de Duitse kampioen te komen versterken. 

De verdediger heeft samen met zijn management al gesproken met Leverkusen, klinkt het. Matip speelde eerder al in Duitsland bij Schalke 04 en ziet een terugkeer naar zijn geboorteland wel zitten. Die Werkself zouden ook met een schuin oog naar Mats Hummels kijken, al lijkt de focus op Matip te liggen. 

Niet meer nodig in Engeland

Matip speelde in Engeland ruim 200 duels voor Liverpool, verspreid over acht jaar. De club van kersverse trainer Arne Slot achtte zijn verblijf niet langer nodig en zwaaide hem begin deze maand uit. Ook bij Schalke zette hij meer dan 200 duels achter zijn naam.