'Kopzorgen voor Slot: verstoorde voorbereiding Liverpool richting seizoensstart'

'Kopzorgen voor Slot: verstoorde voorbereiding Liverpool richting seizoensstart'

18 juli om 11:36

The Athletic constateert dat Arne Slot absoluut geen ideale voorbereiding draait bij Liverpool. De Nederlandse manager moet nog veel internationals missen. De selectie van Liverpool is pas tien dagen voor de eerste Premier League-wedstrijd compleet.

Slot is al even onderweg met de voorbereiding bij Liverpool. Toch is de selectie op dit moment behoorlijk uitgedund. Virgil van Dijk, Cody Gakpo, Ryan Gravenberch, Ibrahima Konate, Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Diogo Jota, Alisson, Alexis Mac Allister, Luis Díaz en Darwin Núñez wisten met hun land allemaal ver te komen op het EK of de Copa América. Daardoor vieren zij momenteel nog vakantie. Daarmee mist Slot dus een volledig elftal aan spelers.

Andy Robertson, Dominik Szoboszlai en keeperstalent Vitezslav Jaros werden vroeg uitgeschakeld op het EK. Zij hebben dinsdag voor het eerst kennisgemaakt met Slot. In de komende weken zullen de andere internationals gefaseerd terugkeren. De verwachting is echter dat Slot pas op 7 augustus, tien dagen voor de eerste competitiewedstrijd tegen Ipswich Town, over al zijn spelers kan beschikken.

Daardoor heeft de Nederlander beperkt de tijd om zijn speelstijl over te brengen op een deel van de selectie. Dinsdag vliegt de selectie van Liverpool naar de Verenigde Staten voor een pre-season tour. Ook dan zullen dus veel internationals ontbreken. Voor Slot wacht daarmee een flinke puzzel richting de seizoensstart.

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!