Zirkzee doet boekje open over gesprekken met United: 'EK stond op één'

Zirkzee doet boekje open over gesprekken met United: 'Toen was de keuze gemaakt'

17 juli om 17:39
Laatste update: 17 juli om 18:27

Joshua Zirkzee zal bij Manchester United met het nummer 9 of 11 op zijn rug spelen, zo vertelt de aanvaller bij Matchday, in gesprek met Broederliefde. Tevens gaat Zirkzee in op de gesprekken die hij tijdens het EK voerde met zijn nieuwe club.

De gesprekken met Manchester United begonnen toen Zirkzee zich net een paar dagen bij de selectie van het Nederlands elftal begaf. "Ik had een gesprek in Wolfsburg. Daar was mijn vader ook bij, want hij is overal bij. Na dat gesprek had ik gelijk een goed gevoel, toen was de keuze eigenlijk al gemaakt", aldus de spits.

Zirkzee stelt dat de gesprekken met United geen invloed hadden op zijn focus bij Oranje. "Het EK stond sowieso op nummer één, dat vond United ook belangrijk. Die focus moest daar liggen. Dus dat was te doen", aldus de aanvaller die overkomt van Bologna. 

Welk rugnummer Zirkzee zal dragen bij The Red Devils, weet hij nog niet. "Dat hangt een beetje af van Rasmus Højlund. Hij zit er al en is ook een spits. Nummer 9 is vrij, maar ja... Hij heeft 11, dus ik kan me voorstellen dat hij nu nummer 9 wil. In dat geval neem ik 11. Bij Bologna had ik ook 11, dus dat maakt me niet zoveel uit."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!