Feyenoord vangt 2 ton voor Zirkzee

Kassa rinkelt in Rotterdam: Feyenoord profiteert mee van United-transfer Zirkzee

15 juli om 09:20

Feyenoord houdt ruim twee ton over aan de transfer van Joshua Zirkzee naar Manchester United. De spits speelde een jaar in de jeugdopleiding van de Rotterdammers. The Mancunians nemen Zirkzee voor meer dan veertig miljoen euro over van Bologna.

Zirkzee genoot een groot deel van zijn jeugdopleiding bij ADO Den Haag. Van 2013 tot en met 2016 speelde de spits voor de Hagenaren, waarna Feyenoord hem oppikte. Lang konden ze in Rotterdam niet genieten van Zirkzee. Krap één jaar later werd de aanvaller opgepikt door Bayern München.

Toch ontvangt Feyenoord een mooi bedrag na de transfer van Zirkzee. De Rotterdammers profiteren via een solidariteitsbijdrage mee. Feyenoord kan een slordige 212.500 euro bijschrijven, meldt onder meer 1908.

De spits speelde bij Bayern München een aantal wedstrijden in het eerste elftal, maar een echte doorbraak bleef uit. Na uitleenperiodes bij Parma en Anderlecht volgde een definitieve transfer naar Bologna. Daar beleefde de spits vorig seizoen zijn doorbraak met elf doelpunten en vijf assists in de Serie A. Dat leverde hem uiteindelijk een transfer naar Manchester United op.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!