'Mbappé ontsnapt aan operatie aan neus'

'Mbappé ontsnapt aan operatie en kan zich klaarstomen voor Real-debuut'

17 juli om 12:47

Kylian Mbappé hoeft toch niet geopereerd te worden aan zijn gebroken neus. Dat is het oordeel van de medische staf van Real Madrid na verder medisch onderzoek, meldt Diario AS. De 25-jarige aanvaller laat wel de toer naar de Verenigde Staten aan zich voorbij gaan.

Mbappé brak zijn neus tijdens het EK-duel van Frankrijk met Oostenrijk na een botsing met Kevin Danso. Hij speelde daardoor enkele wedstrijden met een speciaal masker en leek na het eindtoernooi in Duitsland onder het mes te moeten. Tijdens de medische keuring concludeerde de medische staf van Real Madrid evenwel dat de schade meevalt, schrijft AS. Na zijn vakantie kan de sterspeler gewoon aansluiten bij de selectie van coach Carlo Ancelotti.

Volgens Spaanse media slaat Mbappé wel de stage in de Verenigde Staten over. De Koninklijke oefent daar tegen AC Milan, FC Barcelona en Chelsea. In plaats daarvan geniet Mbappé tot 7 augustus van een vakantie. Hij richt zich op het treffen met Atalanta Bergamo op 14 augustus, in de strijd om de Europese Super Cup. Het moet zijn eerste optreden in het shirt van Real worden.