Vink ziet bijzondere kwaliteit bij toptalent: 'Je maakt hem niet snel gek'

Vink ziet bijzondere kwaliteit bij toptalent: 'Je maakt hem niet snel gek'

15 juli om 22:35

Marciano Vink is zeer te spreken over Lamine Yamal. De analist ziet niet alleen veel talent in de Spanjaard, maar is ook onder de indruk van de mentaliteit van de jongeling, zo geeft hij aan in Voetbalpraat.

"Wat hij als voordeel heeft, en dat kon je dit toernooi wel goed zien, hij kon met alles de jongste speler worden. Hij kon de jongste doelpuntenmaker worden, maar je zag aan zijn spel niet dat hij dat najaagde", merkt Vink op. "Hij was meer van de assists, hij was het spel aan het spelen wat hem als gegoten zit en uiteindelijk scoort hij zijn goal."

Vink is lovend over de mentale weerbaarheid van het toptalent. "Vervolgens speelt hij in de finale een heel matige eerste helft, maar ook dat weet hij om te draaien in de tweede helft door gelijk die assist te leveren en zijn spel op te paken. Je maakt hem niet zo heel snel gek, en als je dat als jonge speler hebt, denk ik dat dat een belangrijke pré is."

"Ik heb hem ook bij Spanje onder 17 gezien. Daar deed hij hetzelfde, het is niet dat hij in één keer zoveel veranderd is", vervolgt de analist. "Hij is fysiek sterker geworden, ik heb zijn trainingsmethoden gezien. Veelal met zijn eigen lichaam, hij heeft daar mensen voor. Dat het nu zo snel gaat met hem, dat kon hij ook niet bevroeden, maar hij is daar best wel relaxed mee omgegaan."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!