BBC bespreekt afstoppen Yamal: 'Bizar dat we het hier over hebben'

BBC bespreekt afstoppen Yamal: 'Bizar dat we het hier over hebben'

14 juli om 21:51

Rio Ferdinand is onder de indruk van de prestaties van Lamine Yamal. Bij de Engelse BBC gaat de voormalig verdediger van onder meer Manchester United en het Engelse nationale team in op hoe de aanvaller afgestopt kan worden.

"Hoe ga je een zeventienjarige afstoppen in de EK-finale? Het is eigenlijk bizar dat we het daar over hebben vanavond", vangt Ferdinand aan. "Maar er zijn wel manieren om hem tegen te houden. Zijn rechtervoet is zwakker dan zijn linker, dus zorg dat je hem naar zijn rechterbeen dwingt. Geef hem geen moment de kans iets met links te doen", luidt het advies van de voormalig topverdediger.

"Daarnaast moet je zorgen dat hij altijd met zijn rug naar het doel staat. Ook moet je hem opjagen en je moet agressief spelen. Het is een jonge gozer en fysiek nog niet heel sterk, dus maak daar gebruik van", vervolgt Ferdinand. "Het belangrijkste is dat je kort op hem zit en dat je hem geen ruimte geeft om een actie te maken, want met ruimte is hij niet af te stoppen. Of geef hem een beuk", lacht Ferdinand, die niet kan geloven dat een zeventienjarige jongen zo'n goed toernooi speelt. "Wat een speler, echt waar. We hebben het over de sleutelspeler van de Spaanse ploeg. Hij vormt zeker een grote bedreiging voor Engeland."