Rice lacht om confronterend feitje over Yamal: 'Het is echt eng'

Rice lacht om confronterend feitje over Yamal: 'Het is echt eng'

14 juli om 21:06

Declan Rice heeft veel respect voor de prestaties van Lamine Yamal. Rice spreekt zijn bewondering uit voor de jongeling, en reageert lachend op een opvallend feitje over de leeftijd van Yamal.

"Ik zag laatst na een overwinning een statistiek dat hij twaalf jaar oud was toen Covid begon", spreekt een verbaasde Rice uit voorafgaand aan de EK-finale tegen Spanje. "Haha, het is echt eng dat hij twaalf was toen er Covid heerste. Het laat zien hoe goed hij is. Hij is pas zestien (inmiddels net zeventien geworden, red.)", gaat Rice verder.

De middenvelder van Arsenal heeft veel respect voor de buitenspeler van Spanje. "Ik begrijp echt niet waarom sommige spelers van Frankrijk zo'n speler zouden neerhalen. Wat hij als zestienjarige al voor FC Barcelona heeft gedaan, daar moet je voor applaudisseren. Ik als voetbalfan en speler vind dat je dat moet respecteren. Over een zestienjarige speler moet je gewoon zeggen dat het een hoop lef vergt om voor Barcelona te spelen. Maar ook om zo goed te presteren op zo'n leeftijd. Dat is heel erg speciaal."