Van der Gijp laakt communicatie Oranje-internationals: 'Zo komen ze op mij over'

Van der Gijp laakt communicatie Oranje-internationals: 'Niet waar wat hij zegt'

15 juli om 21:54

René van der Gijp heeft genoten van de wijze waarop tennisser Novak Djokovic na de door hem verloren Wimbledon-finale de pers te woord stond. Djokovic sprak lovend over Carlos Alcaraz, de man van wie hij verloor. Van der Gijp zou deze welbespraaktheid graag zien bij de internationals van Oranje, zo geeft hij aan in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

"Ik was verschrikkelijk onder de indruk van zijn woorden. De manier waarop hij alles vertelde…", vangt Van der Gijp aan, waarna hij aangeeft dergelijke welbespraaktheid te missen bij de spelers van het Nederlands elftal. "Dan zie ik gelijk weer Georginio Wijnaldum, Virgil van Dijk en Memphis Depay zitten..."

"Ik snap wel dat zij niet zitten te wachten op die interviewtjes met Jeroen Stekelenburg, maar zij snappen niet dat een interview héél veel waarde kan hebben", geeft Michel van Egmond aan. "Zoals jullie nu over Djokovic praten, zo zouden jullie ook over Depay kunnen praten als hij zich iets anders opstelt."

"Als ik naar Van Dijk zit te kijken, weet ik ook wel dat het niet waar is wat hij zegt", gaat Van der Gijp verder. "Als ik naar Van Dijk, Wijnaldum, Memphis en Steven Bergwijn kijk, dan overheerst bij mij maar één gevoel: één hersencel. Ik zeg niet dat dat ook echt waar is, maar zo komen ze wel op mij over."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!