'Bijzonder verrassende twist in Amsterdam: Noppert hard op weg naar Ajax'

'Bijzonder verrassende twist in Amsterdam: Noppert hard op weg naar Ajax'

21 augustus om 11:10
Laatste update: 21 augustus om 22:29

Ajax lijkt Andries Noppert over te gaan nemen van sc Heerenveen, zo meldt Voetbal International. De Amsterdammers zijn momenteel in gesprek met sc Heerenveen over een transfer. Jay Gorter kan de omgekeerde weg gaan bewandelen.

Trainer Robin van Persie kiest tot dusver voor Mickey van der Hart onder de lat bij Heerenveen, al gaf de oud-spits eerder aan dat hij niet met één vaste keeper voor heel het seizoen werkt. Noppert wil in ieder geval vertrekken uit Friesland, terwijl Ajax nog zoekt naar een ervaren doelman. Eerder vielen al de namen van keepers als Aaron Ramsdale en Jean Butez, maar nu is technisch directeur Alex Kroes dus concreet in de markt voor Noppert.

Volgens VI kan de interesse van Ajax in Noppert niet los worden gezien van de rol als adviseur die Louis van Gaal bekleedt in de Johan Cruijff Arena. Van Gaal kent de Oranje-international nog van zijn derde periode als bondscoach. Hij maakte van Noppert zelfs onverwachts de eerste doelman op het WK in Qatar.

Gorter kan op zijn beurt juist de overstap van Ajax naar Heerenveen maken. Of het dan zou gaan om een huur- of koopdeal, is niet bekend. De doelman van Ajax heeft meerdere ijzers in het vuur.

Een jaar geleden werd Noppert ook al even gelinkt aan Ajax. De Amsterdammers kozen uiteindelijk voor Diant Ramaj, terwijl Nick Olij eveneens in beeld was. Eerstgenoemde mag nu juist vertrekken uit de Johan Cruijff Arena. Dat zou Ajax namelijk wat welkome miljoenen opleveren.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!