Pasveer reageert op contractverlenging bij Ajax

Pasveer wijst pijnpunt van Ajax aan: 'Dat mis je wel een beetje in het team'

15 juli om 13:55

Remko Pasveer denkt dat hij nog van waarde kan zijn bij Ajax. De veertigjarige doelman heeft zijn contract verlengd met één seizoen, waardoor hij tot de zomer van 2025 vastligt in Amsterdam.

Pasveer twijfelde niet of hij door moest gaan als profvoetballer. "Als ik me fit voel en het kan bijbenen, dan wil ik doorgaan. Ik heb er nog veel plezier in. Mijn rol is om de jongens op sleeptouw te nemen, ze te coachen, te bespreken hoe je met je vak omgaat", vertelt de goalie in gesprek met de clubkanalen. Als Pasveer nog één wedstrijd onder de lat staat in Ajax 1, wordt hij de oudste Ajacied ooit. De routinier is zich daarvan bewust. "Je weet nooit hoe een seizoen loopt, met blessures. Dat kan snel gaan."

Met Francesco Farioli krijgt Pasveer bij Ajax te maken met een nieuwe hoofdtrainer. De doelman is erg te spreken over de Italiaan. "Op de eerste dag merkte ik een heel andere energie, in positieve zin", legt hij uit. "Een nieuwe trainer is aftasten, maar ik had hem voor mijn vakantie al ontmoet en de gesprekken waren heel positief. Hij wil een nieuwe standaard neerzetten, dat merk je op de trainingen. Hij is heel strak in hoe hij dingen wil hebben, hij wil met lef spelen."

Bij Ajax hoopt Pasveer in het komende seizoen met zijn ervaring van waarde te zijn. "Ik wil wel een verlengstuk zijn, ik weet wat er in de groep speelt, mijn deur staat altijd open. Dat is wel een beetje de rol die ik op me moet nemen, als één van de ouderen", aldus de goalie. "We hebben veel jonge jongens die niet heel uitgesproken zijn, dat mis je wel een beetje in het team. Voor die jongens is het belangrijk om een beetje een stem te zijn."