Van Basten plaatst kanttekening bij Yamal

Van Basten heeft twijfels bij 'bijzondere' Yamal: 'Dat kan ik me niet voorstellen'

15 juli om 07:28
Laatste update: 15 juli om 09:24

Marco van Basten is benieuwd naar de ontwikkeling van Lamine Yamal. De oud-voetballer is onder de indruk van het grote talent, dat uitblonk tijdens het EK bij Spanje, maar heeft ook zijn twijfels.

Tijdens de EK-finale tegen Engeland (2-1 winst) was Yamal goed voor zijn vierde assist van het eindtoernooi. Na afloop mocht hij zich kronen tot het grootste talent van het EK. "Geweldig", stelt Van Basten bij de NOS. "Maar hij is hij nou zo goed omdat hij zo jong is of is hij daadwerkelijk zo goed?"

"Ik vind het natuurlijk een klasbak", vervolgt Van Basten. "Maar wordt het een Messi? Dat kan ik me niet voorstellen. Is hij nou echt buitencategorie? Ik denk dat hij krachtig en ontzettend getalenteerd is voor zijn leeftijd en dat is heel bijzonder. Wie heeft het gepresteerd om met zijn zestien jaar een EK te spelen? Dat is niet voor te stellen. Maar ik ben benieuwd of het echt een supersuperster wordt."

Rafael van der Vaart heeft geen twijfels over de toekomst van Yamal. "Door dit soort wedstrijden te spelen... Dat klinkt een beetje gek, maar als je over vier jaar kijkt, dan heeft hij weer wat meer body", aldus de analist. "Zeker als je kijkt naar de kleine ruimte, dan werd hij makkelijk opzij gezet. Als hij dat ook nog eens gaat krijgen, dan wordt het een geweldige speler.

Tafelgast Pierre van Hooijdonk sluit zich aan bij de woorden van Van der Vaart en is lovend over Yamal. "Deze speler wordt alleen maar beter. Zo goed als Messi? Ik ga er wel van uit dat hij in no-time bij de topvijf van de wereld zit."