Van der Vaart baalt van spelplan Engeland: 'Dan kunnen ze het ook wel'

Van der Vaart baalt van Engels spelplan: 'Ongelooflijk dat ze het niet volhouden'

14 juli om 23:11
Laatste update: 15 juli om 06:32

Rafael van der Vaart keek met meer plezier naar de tweede helft van de EK-finale dan naar de eerste helft. Waar de analist zich in de rust nog negatief uitliet over het spel, was hij na afloop van het door Spanje gewonnen duel lyrisch over de tweede helft, zo geeft hij aan in Studio Fußball.

De tweede helft kon Van der Vaart aanzienlijk meer bekoren dan de eerste. "Ja, fantastisch. Een 0-0 heeft af en toe een goal nodig, dat gold wel heel erg deze wedstrijd. Dan zie je ook in één keer dat Engeland, en dat gebeurt elke keer dit toernooi, als ze achterkomen en ze moeten, dan kunnen ze het ook wel. Daarom vind ik het ongelooflijk dat ze dat niet vol kunnen houden, of niet willen."

Van der Vaart heeft genoten van de winnende goal van Spanje. "Die laatste goal, die 2-1... we moesten onze mooiste goal opgeven, deze mag echt op één hoor. Qua aanval, maar de voorzet is ook perfect op tijd gegeven", is de voormalig middenvelder lovend over de goal van Mikel Oyarzabal en de voorzet van Marc Cucurella.