BBC wijst Britse uitblinkers aan: 'Hij doet het echt briljant'

BBC wijst Britse uitblinkers aan: 'Hij doet het echt briljant'

14 juli om 22:30

Micah Richards, Gary Lineker en Rio Ferdinand zijn te spreken over de eerste helft van Engeland tegen Spanje in de finale van het EK. De analisten van de BBC zien twee uitblinkers aan Engelse zijde, namelijk Luke Shaw en John Stones.

"Luke Shaw speelt vandaag een cruciale rol voor Engeland, zowel verdedigend als in de counter", vangt Micah Richards aan. "Rio (Ferdinand, red.) zei voorafgaand aan de wedstrijd al dat Shaw kort op Yamal moest gaan zitten, en dat is exact wat hij doet. Hij wacht geduldig af en op het moment dat hij de kans ziet om Yamal pijn te doen, zit hij er bovenop. Hij doet het echt briljant. Hij heeft al zo vaak daar gestaan, hij weet precies hoe hij die linkerkant moet bespelen."

Naast Shaw wordt ook John Stones uitgelicht. Gary Lineker is lovend over de wijze waarop de verdediger van Manchester City rust uitstraalt in het hart van de defensie. "We weten ook over welke voetballende kwaliteiten hij beschikt als speler van Manchester City, maar vandaag blinkt hij echt uit in de persoonlijke duels en zijn positionering", voegt Richards toe.

Ook Ferdinand is te spreken over Stones. "Nico Williams is de laatste speler die je in een één tegen één-duel wil tegenkomen. Stones liet zich de bal afsnoepen, maar herstelde zich razendsnel met een tackle. En hij blijft geduldig als hij een duel aangaat. Stones is niet te kloppen bij luchtduels in het strafschopgebied, maar aan de bal is hij ook bijzonder sterk. Dit is de John Stones die we ook in een Manchester City-shirt zien. Dit hebben we afgelopen seizoen heel vaak gezien."