'PSV heeft Monamay binnen'

'Talent dicht bij overstap naar PSV, Bayer bedingt hoog doorverkooppercentage'

12 juli om 14:00

Madi Monamay staat op het punt om de overstap te maken naar PSV. De negentienjarige verdediger komt over van Bayer Leverkusen. De Belg kon ook terugkeren verdediger kon terugkeren naar zijn vaderland, maar kiest voor een avontuur in Eindhoven. 

Onder meer RSC Anderlecht, KRC Genk en Club Brugge toonden interesse in Monamay. PSV gaat er uiteindelijk met de handtekening van de verdediger vandoor, meldt Het Nieuwsblad. Bayer Leverkusen zal naar verluidt geen enorm hoge transfersom krijgen voor Monamay. De Duitsers zetten in op een hoog doorverkooppercentage.

Monamay, die in België land een verleden heeft bij Oud-Heverlee Leuven en KRC Genk, verlaat daarmee Bayer Leverkusen, waar hij nog een contract tot medio 2025 had. De stopper ging op zoek naar meer speelminuten en hoopt die bij PSV te kunnen vinden.

Meer dan een maand geleden werd al duidelijk dat PSV aast op de handtekening van de jeugdinternational. Via Jan Vennegoor of Hesselink, die 'steeds meer' betrokken raakt bij het aantrekken van nieuw talent voor PSV, hebben de Eindhovenaren een pad geschetst voor Monamay. De verdediger staat in te boek als een groot talent. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!