ED plaatst twijfels bij PSV-toekomst Schouten

'Juve en Dortmund zijn concreet, maar kunnen niet betalen wat PSV verlangt'

12 juli om 09:20

Europese topclubs moeten een flinke zak geld op tafel leggen om Jerdy Schouten los te weken bij PSV. Dat stelt het Eindhovens Dagblad, dat de balans opmaakt nu alle internationals van de landskampioen zijn uitgeschakeld.

Schouten maakte tijdens het EK indruk in Oranje en volgens het ED hebben Juventus en Borussia Dortmund concreet interesse. De Italiaanse en Duitse topclub kunnen nu echter niet betalen wat PSV verlangt. 'Maar het zegt wel iets dat dit type club al in de markt is gekomen.' De regionale krant beaamt dat het nog maar de vraag is of de 27-jarige middenvelder nóg een seizoen in het Philips Stadion blijft.

Joey Veerman lijkt juist minder gewild in de top van Europa, na zijn teleurstellende optredens tijdens het eindtoernooi in Duitsland. De spelmaker lijkt een keuze te moeten maken tussen een nieuw contract bij PSV of, bijvoorbeeld, de subtop van de Serie A en La Liga. Zijn huidige verbintenis loopt nog tot medio 2026.

Wie ondanks een onopvallend EK nog wel goed in de markt ligt, is Johan Bakayoko. De rechtsbuiten, bankzitter van de Rode Duivels, kan deze zomer een sportief en financieel aantrekkelijke stap maken. 'Tot deze week lagen er nog geen concrete voorstellen, maar daar komt naar verwachting snel verandering in.'

Tot slot sluiten Ricardo Pepi en Malik Tillman snel weer aan bij PSV. De Verenigde Staten viel door de mand op de Copa América en het Amerikaanse duo maakt zich op voor een nieuw seizoen in Eindhoven.