'PSV komt in zoektocht voor beloftenploeg uit bij Fons Groenendijk'

'PSV wil ervaren trainer kans bieden om weer aan slag te gaan in Nederland'

11 juli om 21:31

Mogelijk gaat Alfons Groenendijk komend seizoen aan de slag als trainer van Jong PSV. Volgens het Eindhovens Dagblad en Voetbal International is de momenteel clubloze trainer één van de gegadigden voor die vacature.

Na het afgelopen seizoen is Wil Boessen gestopt als trainer van Jong PSV. De man uit Sittard is nu assistent-trainer bij Fortuna Sittard. PSV heeft ondertussen nog altijd geen nieuwe trainer voor de beloftenploeg gevonden. De 27-jarige Vincent Heilmann staat nu tijdelijk voor de groep bij Jong PSV, maar hij beschikt niet over de benodigde papieren om het seizoen in te gaan met de Eindhovense talenten.

Groenendijk is nu één van de kandidaten om op De Herdgang aan de slag te gaan, zo klinkt het. Zowel PSV als de zestigjarige oefenmeester hebben echter meerdere ijzers in het vuur. Groenendijk is nu ruim een jaar clubloos, nadat hij bij Antalyaspor werkzaam was als assistent van Nuri Sahin. De oud-middenvelder uit Turkije is nu de nieuwe trainer van Borussia Dortmund. Eerder stond Groenendijk aan het roer bij onder meer ADO Den Haag, Excelsior, Jong Ajax en Willem II.

Daarnaast is PSV nog bezig met het aanstellen van een nieuw hoofd jeugdopleidingen, een positie die eveneens vacant is. Aloys Wijnker, die een verleden heeft bij AZ, is in gesprek met de landskampioen.