'Arsenal maakt serieus werk van Ajax-doelman Setford: openingsbod bekend'

'Ajax klemgezet door Arsenal: Gunners brengen openingsbod van vier ton uit'

12 juli om 12:46

Arsenal heeft een bod van vierhonderdduizend euro plus bonussen gedaan op Ajax-talent Tommy Setford, zo meldt De Telegraaf. Het contract van de doelman loopt in Amsterdam nog tot medio 2025 en de Londenaren zijn voornemens deze af te kopen.

Donderdag kwam het bericht van transfergoeroe Fabrizio Romano dat Arsenal concreet is voor de achttienjarige Setford. The Gunners hebben inmiddels dus al een bod uitgebracht op Setford. De hoogte daarvan is nu bekend volgens De Telegraaf. De ochtendkrant meldt dat Ajax 'klem is komen te staan'. 

Setford heeft van Ajax het aanbod gekregen om de vaste keeper van Jong Ajax te worden, maar het talent staat niet onwelwillend tegenover een stap naar Arsenal. In Noord-Londen kan hij samen gaan werken met de keeperstrainer die hij bij de Engelse nationale jeugdelftallen ook heeft. Ook zou er voor de lange termijn een sportief plan op maat gemaakt zijn voor de sluitpost.

Ajax en Arsenal onderhandelen de komende dagen verder. Ajax gaat naar verluidt proberen een hoger bedrag los te weken, terwijl tegelijk wordt ingezet op een contractverlenging in Amsterdam. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!