Van Bronckhorst wint Turkse Supercup met Besiktas ten koste van Galatasaray

Van Bronckhorst legt beslag op eerste prijs in Turkije: Ziyech en co. kansloos

3 augustus om 21:47
Laatste update: 3 augustus om 21:54

Giovanni van Bronckhorst heeft zijn eerste prijs met Besiktas te pakken en dat tijdens zijn officiële debuut. De Turkse Supercup werd zaterdagavond overtuigend binnengesleept ten koste van Galatasaray (0-5).

Van Bronckhorst was niet de enige die tijdens de officiële opening van het Turkse seizoen zijn debuut maakte aan de kant van Besiktas. Ook de Italiaanse spits Immobile mocht zijn entree maken op de Turkse velden. Dat wilde hij weten ook, want al binnen dertig (!) seconden opende de spits de rekening.

Na een vliegende start voor de ploeg van Van Bronckhorst, leek de rust in de wedstrijd even terug te keren. Tot de rust leek Besiktas het wel goed te vinden en was het balbezit voor Galatasaray, dat zelfs tweemaal scoorde uit buitenspelpositie.

Na rust ging Besiktas rustig door waarmee het begonnen was. Het oud-Eredivisie-gehalte was groot tijdens de wedstrijd en ook ex-AZ'er Jonas Svensson leverde zijn bijdrage. Na 53 minuten spelen stond de stand van 0-2 op het scorebord.

Daar bleef het niet bij, want de laatste tien minuten ging het ineens hard voor de ploeg van Van Bronckhorst. Het zou erg pijnlijk worden voor Hakim Ziyech, die zelf na een uur spelen werd gewisseld, en co.: de laatste drie doelpunten volgden elkaar in rap tempo. In minuut 81 mocht Immobile zijn tweede van de avond maken vanaf elf meter. In de blessuretijd gaven de derde debutant, Rafa Silva, en talent Mustafa Erhan Hekimoglu de genadeslag, 0-5.