Van der Gijp snapt niets van vertrouwen in Memphis: 'Nergens op gebaseerd'

Van der Gijp snapt niets van Koeman: 'Bij Memphis is het nergens op gebaseerd'

11 juli om 23:52

René van der Gijp vindt het opmerkelijk dat bondscoach Ronald Koeman vasthield aan Memphis Depay, terwijl laatstgenoemde in het afgelopen seizoen voortdurend met blessures kampte. Zo stelt de voormalig voetballer van onder meer Sparta, PSV en SC Heerenveen bij Vandaag Inside Oranje.

"Koeman heeft op een gegeven moment gezegd: om het EK te winnen heb ik een goede Memphis nodig. Maar waar was dat nou eigenlijk op gebaseerd?" vraagt Van der Gijp zich af. "Als nou die trainer van Engeland (Gareth Southgate, red.) zegt: om het EK te winnen heb ik een goede Harry Kane nodig, dan is dat nog ergens op gebaseerd, want Kane heeft er veertig gemaakt. Bij Memphis is het nergens op gebaseerd, hij heeft het hele jaar niet gespeeld. Dat is gek, om je daar dan aan vast te houden. Dan is het hoop."

"Het is een klap in het gezicht van Brobbey en Weghorst, die ik niet zo hoog aansla maar waar ik wel een zwak voor heb", vult Derksen aan. "Zo'n Brobbey, die denkt ook: die Memphis, er komt geen kloten van terecht in drie wedstrijden en ik word er niet eens ingezet." Valentijn Driessen stelt dat menig Nederlander die mening deelt. "Heel Nederland was daar natuurlijk sowieso pissed over. Als je in zo’n Oranjemars terechtkomt, dan roepen ze allemaal: maak die Memphis af."