Derksen hekelt 'prinsje huilebalk' van Oranje: 'Wie denkt hij dat hij is?'

Derksen hekelt 'prinsje huilebalk' van Oranje: 'Wie denkt hij dat hij is?'

11 juli om 23:21

Johan Derksen heeft fel uitgehaald naar Xavi Simons. De international van Oranje weigerde de Nederlandse media te woord te staan, omdat ze hem in zijn ogen 'kapot hebben gemaakt'. Derksen pleit voor een verplichting van het spreken met de media, zo geeft hij aan in Vandaag Inside Oranje.

"Die snotneus wil nu niet meer met de media spreken, prinsje huilebalk. Hij heeft nog nooit iets gepresteerd, schiet er een bal in en loopt meteen weer naast zijn schoenen. Wie denkt hij wel niet dat hij is?" trekt Derksen van leer.

"De buitenlandse media staat hij te woord, maar de Nederlandse media, nee… die hebben hem echt kapot gemaakt", vult Valentijn Driessen met cynische toon aan. De journalist heeft geen idee waar Simons het over heeft. "Ik zou niet weten hoe of wat, dat is me volledig ontgaan. Je krijgt hem sowieso nooit te spreken, wanneer kunnen we hem dan kapotmaken?"

Derksen zou graag zien dat er vastgelegd wordt dat internationals de media te woord moeten staan. "Vind jij niet dat als een speler voor het Nederlands elftal speelt, dat zo'n speler in zijn contract moet hebben staan dat hij de media te woord staat? Dat hoort bij zijn vak en bij het feit dat hij international is. Er loopt een voorlichter, die grijpt niet in. Koeman vindt ons ook klootzakken, die denkt: nou, net goed, dan krijgen ze hem niet te spreken. En zo moddert het door."

"Maar het publiek is de dupe, die hebben een godsvermogen betaald en die zijn geïnteresseerd in die 'noknow-teksten' van die kleine dreumes", vervolgt Derksen. Driessen denkt echter niet dat er veel verloren gaat. "Ik denk dat we er weinig aan missen. Als hij wel een interview geeft, zal je er ook niet steil van achterover slaan. Die voorlichter probeert het nog, maar daar heeft Xavi schijt aan. Ook zo’n perschef heeft totaal geen autoriteit. Ze doen wat ze zelf willen."