Kanté keert terug bij Frankrijk,

Selectie Oranje-opponent Frankrijk bekend: niet één maar twee grote verrassingen

16 mei om 21:12
Laatste update: 16 mei om 21:24

Naast Nederland heeft ook Frankrijk de selectie voor het EK bekendgemaakt. Bij de tegenstander van Oranje betreft het al de definitieve versie. Didier Deschamps kiest opvallend genoeg voor slechts 25 namen, waarvan N'Golo Kanté er één is.

Bondscoach Deschamps neemt drie keepers, acht verdedigers, zeven middenvelders en zeven aanvallers mee naar het EK 2024 in Duitsland. Bekende namen als Kylian Mbappé, Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé zijn van de partij.

De grootste verrassing is de terugkeer van middenvelder N’Golo Kanté. De voor Al Ittihad spelende kilometervreter speelde al sinds 3 juni 2022 niet meer voor de Fransen. "Hij heeft al zijn fysieke capaciteiten teruggekregen", laat Deschamps weten op een persconferentie. "Met zijn achtergrond en ervaring ben ik ervan overtuigd dat het Franse team sterker zal staan ​​met N’Golo Kanté."

Nog opvallender is misschien wel het aantal spelers dat Deschamps meeneemt naar Duitsland. Deschamps heeft ervoor gekozen om niet 26, maar slechts 25 namen op te roepen. Bradley Barcola zit voor het eerst bij de selectie. Naast Kanté keert ook Ferland Mendy terug.

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!