Drama voor Hernández: geen EK met Frankrijk door zware blessure

Drama voor Hernández: geen EK met Frankrijk door zware blessure

2 mei - 17:48
41

Lucas Hernández is woensdag zwaar geblesseerd geraakt tijdens de Champions League-wedstrijd van Paris Saint-Germain tegen Borussia Dortmund. De 28-jarige Fransman heeft zijn voorste kruisband afgescheurd en moet onder meer het EK aan zich voorbij laten gaan.

In het Signal Iduna Park ging het nog voor rust mis voor Hernandez. De 28-jarige verdediger blesseerde zich toen hij de openingstreffer van Niclas Füllkrug probeerde te voorkomen. Opvallend genoeg speelde hij daarna nog een paar minuten verder, voordat hij in de 42e minuut alsnog werd gewisseld.

PSG bevestigt nu dat Hernández zijn voorste kruisband heeft gescheurd. Naar verwachting staat hij zes tot zeven maanden aan de kant. Hij mist zodoende de ontknoping in de Champions League, maar moet ook het EK missen. Met Frankrijk werd hij in de groepsfase onder meer gekoppeld aan Oranje.

Voor Hernandez is het een extra klap dat het al de tweede keer is dat hij deze blessure oploopt. Ook tijdens het WK in Qatar scheurde hij zijn kruisband en moest hij maanden revalideren.