Donny van de Beek heeft vertrouwen in Ajax

Pijnlijke constatering Van de Beek: 'Hoe ik opgegroeid ben bij Ajax...'

16 mei om 17:35
Laatste update: 16 mei om 18:00

Donny van de Beek is er heilig van overtuigd dat Ajax er weer bovenop komt. Dat laat de oud-middenvelder weten tegenover de clubkanalen van de Amsterdammers. Van de Beek ziet dat er momenteel andere dingen tellen dan in zijn tijd bij Ajax.  

Ajax beleeft lastige jaren sinds het vertrek van Van de Beek. In het seizoen 2021/22 werden de Amsterdammers nog kampioen. Daarna ging het bergafwaarts. "Het is lastig om te zien natuurlijk", aldus de middenvelder. "Hoe ik ben opgegroeid bij Ajax, dan telt er maar één ding: winnen en kampioen worden. Op dit moment zijn het lastige jaren. Ook die heb ik in het verleden wel gezien bij Ajax. Uiteindelijk zijn ze er altijd bovenop gekomen. Dat gaat nu ook gebeuren. Daar ben ik van overtuigd."

Van de Beek spreekt nog altijd veel mensen binnen en buiten de club. "Tuurlijk. Als je weg bent dan spreek je elkaar niet zoveel meer als voorheen", erkent de spelverdeler. "Ik spreek nog steeds mensen die je hebt leren kennen door de jaren heen. Ook spelers waar ik mee samengespeeld hebt en mensen bij de club, dat hou je altijd."

Met Van de Beek zelf gaat het ook minder sinds zijn vertrek bij Ajax. Bij Manchester United wist de middenvelder mede door blessureleed nooit een basisplaats te veroveren. Ook op huurbasis bij Everton en Eintracht Frankfurt wilde het niet vlotten. Het is nog onbekend waar de toekomst van de middenvelder ligt. Zelf sloot hij recent een terugkeer naar Ajax niet uit. Zijn zaakwaarnemer deed dat wel.

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!