Van de Beek sluit Ajax-terugkeer niet uit

'Ajax is een bijzondere club voor mij, ik sluit een terugkeer zeker niet uit'

11 mei om 18:55

Donny van de Beek volgt Ajax nog altijd op de voet. De 27-jarige middenvelder, die bij Eintracht Frankfurt niet veel aan spelen toekomt, sluit een toekomstige terugkeer naar Amsterdam niet uit.

Van de Beek geeft toe dat hij Ajax mist. "Natuurlijk, want ik heb er in totaal dertien jaar gezeten. Het is een soort van je opvoeding geweest", zegt hij bij Inside Ajax. Hij volgt zijn oude liefde nog op de voet en de huidige situatie doet hem pijn. "Het is lastig om te zien. Hoe ik ben opgegroeid bij Ajax, telde er maar één ding: winnen en kampioen worden. Op dit moment zijn het lastige jaren, maar ook die heb ik in het verleden bij Ajax gezien en meegemaakt. Uiteindelijk zijn ze er altijd weer bovenop gekomen, dus dat gaat nu ook gebeuren."

De negentienvoudig Oranje-international maakt zelf sportief ook een moeilijke periode door. Manchester United verhuurt hem aan Eintracht Frankfurt, maar ook in Duitsland is hij geen basisspeler. "Ik heb blessures gehad, al is dat dit jaar gelukkig minder. Ik kijk nu vooruit. Hard blijven werken en dan ben ik ervan overtuigd dat het goed komt. Het is aan jezelf om het weer om te draaien en daar ben ik hard mee bezig. Ik weet wat ik kan en ben overtuigd van mezelf."

Van de Beek wil logischerwijs weer naar het niveau van zijn Ajax-tijd toe. Hij denkt met weemoed terug aan de Europese avonden in de Johan Cruijff Arena. "We hebben mooie dingen meegemaakt, zoals het kampioenschap en mooie Europese avonden. Ik ben er opgegroeid en ik spreek nog steeds spelers en mensen van de club. Af en toe kijk ik nog weleens de wedstrijden."

Mogelijk trekt Van de Beek in de toekomst weer het Ajax-shirt aan. "Nou, waarom niet?", stelt de aanvallende middenvelder. "Ajax is altijd een bijzondere plek voor mij geweest, dus dat sluiten we zeker niet uit. Het is een bijzondere club voor mij." Of het van een snelle rentree komt, is echter de vraag. Naar verluidt besloten de Amsterdammers in januari af te zien van zijn terugkeer.