De Leeuw over het niveau in de Keuken Kampioen Divisie

'Sommigen denken dat we in de KKD tegen een stel kinderen spelen, maar...'

16 mei om 11:25

Kersvers kampioen Michael de Leeuw heeft zijn mening gegeven over het nievau van de Keuken Kampioen Divisie. De Willem ll'er denkt dat de tweede competitie van Nederland onderschat wordt, maar is het daar zelf niet mee eens.

"Ik moet zeggen dat er in de KKD soms van buitenaf wat makkelijk over tegenstanders wordt gedacht", vertelt De Leeuw aan Voetbal International. "Dan zien mensen: Willem II moet uit naar MVV, dat winnen ze wel even. Misschien is dat zo als je kijkt naar de ranglijst, maar MVV heeft een prima ploeg. Hetzelfde geldt voor FC Dordrecht en Helmond Sport. En wat dacht je van de beloftenteams? Sommigen denken dan dat we tegen een stel kinderen spelen, maar tegen Jong AZ of Jong Ajax staat er meer waarde bij hen op het veld dan bij ons."

Met Willem ll stelde De Leeuw in het slot van de competitie promotie naar de Eredivisie veilig. 'Knap', volgens de aanvaller annex middenvelder. "Mensen denken vaak dat je na een degradatie na een jaar weer terug bent, maar heel vaak komt dat niet voor. Kijk nu maar naar Cambuur en Emmen. Zo makkelijk is het niet."

"De KKD is de afgelopen jaren zeker een stuk interessanter geworden", gaat De Leeuw verder. "Ik denk dat er veel grote clubs in zitten. Die willen allemaal heel graag terug naar de Eredivisie. Allemaal strijden ze voor promotie en daar kopen ze ook op in, waarbij de ene club wel meer kan doen dan de andere", besluit de promovendus.

Luister de nieuwste aflevering van #DoneDeal, de wekelijkse transferpodcast van VP!