Steijn onthult samenwerking met Van Nistelrooij

Steijn onthult samenwerking met Van Nistelrooij: 'Gaaf om te vertellen'

12 mei om 18:44

Sem Steijn kan zijn geluk niet op na de 7-2 overwinning van FC Twente op FC Volendam. Onder toeziend ook van vader Maurice én Ruud van Nistelrooij maakte hij een hattrick.

Na afloop verklapte Steijn dat Van Nistelrooij niet zomaar op de tribune van de Grolsch Veste zat. "Dat is wel gaaf om te vertellen: ik ben twee keer met hem het veld op geweest om aan mijn trap te werken", aldus de Twente-uitblinker voor de camera van ESPN.

Van Nistelrooij en Maurice Steijn zaten naast elkaar op de tribune en vierden de goals uitbundig. "Het is heel gaaf dat hij (RvN, red.) er was - dat wist ik niet - en dat ik dan drie keer scoor." Hij is de clubloze trainer dankbaar. "Als je van iemand wat kan leren, is het van Ruud. Het was heel leerzaam en daar ben ik heel blij mee."

Wat de twee op het trainingsveld hebben gedaan? "We schoten niet eens zoveel ballen, maar we keken meer wat ik doe met welke bal. Welke hoek creëer je voor de keeper en in welke hoek sta je zelf achter de bal?", besluit Steijn, die op zeventien competitiegoals staat dit seizoen.