Twente dankt Steijn in spektakelstuk, AZ wint ook

FC Twente dankt Steijn in spektakelstuk, AZ houdt druk op Tukkers

12 mei om 16:28

FC Twente heeft een eerste aanval van AZ op de belangrijke derde plaats in de Eredivisie afgeslagen. De Tukkers tekenden in een spektakelstuk met FC Volendam voor een zevenklapper, de Alkmaarders blijven nog wel in het spoor door een ruime zege bij Go Ahead Eagles.

FC Twente - FC Volendam 7-2
FC Twente verloor vorige week van directe concurrent AZ, waardoor de druk er op stond voor de ploeg van Joseph Oosting. Bovendien kende FC Volendam een bliksemstart in De Grolsch Veste. Damon Mirani liep een voorzet van Robert Mühren binnen. FC Twente moest in de achtervolging en kwam met een snel antwoord. Na negen minuten stond het weer gelijk dankzij Ricky van Wolfswinkel, die ontsnapte in de diepte en de bal vrij over de keeper werkte.

De Tukkers dachten vervolgens een strafschop te krijgen na een overtreding op Sem Steijn, maar daar stak de VAR een stokje voor. Er was in aanloop naar het moment sprake van buitenspel. Na twintig minuten wist Volendam vervolgens weer toe te slaan en weer was Mirani de gevierde man. Ditmaal kopte hij een bal van Douiri binnen. Het duel begon zodoende spectaculair, terwijl vooraf nog duidelijk werd dat Volendam enige baat had bij een nederlaag tegen de Tukkers.

FC Twente liet zich niet uit het veld slaan en kwam weer snel terug. Naci Ünüvar liep een teruggetrokken bal van Steijn binnen na 23 minuten. Het was voor de formatie van Oostingh het teken om het gaspedaal verder in te trappen. In de laatste tien minuten voor rust ging het plots hard. Robin Pröpper kopte raak, Youri Regeer schoot binnen en Steijn kreeg alsnog zijn doelpunt: 5-2.

In de tweede helft groeide Steijn helemaal uit tot de gevierde man. De aanvallende middenvelder scoorde nog twee keer en deed dat onder het toeziend oog van vader Maurice Steijn, die de eveneens aanwezige Ruud van Nistelrooij in de armen viel. Twente boekte bovendien een overtuigende 7-2 zege.

Go Ahead Eagles - AZ 1-3
Na de winst op FC Twente hoopt AZ nog een gooi naar de derde plaats te kunnen doen. De Alkmaarders deden wat ze konden doen tegen Go Ahead Eagles. Na 39 minuten viel de openingstreffer. Ibrahim Sadiq kopte raak in een leeg doel, nadat Jeffrey de Lange mis zat. Op slag van rust werd het ook 0-2 via Sven Mijnans. AZ voerde ook in de tweede helft de boventoon en Myron van Brederode gooide het duel na 77 minuten in het slot. De tegengoal van Oliver Edvardsen kwam te laat.

Ondanks de zege heeft AZ nog altijd twee punten minder dan FC Twente in de strijd om het ticket voor de voorrondes van de Champions League. De beslissing valt volgende week. Dan speelt AZ thuis tegen FC Utrecht en Twente gaat op bezoek bij PEC Zwolle.