Brentford-trainer Frank verliest vader dag voor wedstrijd

Emotioneel verhaal in Engeland: trainer geraakt door actie van eigen spelers

12 mei om 08:56
Laatste update: 12 mei om 15:55

Brentford-trainer Thomas Frank is geraakt door de actie van zijn eigen spelers tijdens het uitduel met AFC Bournemouth. De oefenmeester verloor een dag voor de wedstrijd zijn vader en na de openingstreffer van Bryan Mbeumo renden alle spelers richting de trainer.

Mbeumo schoot in de 86ste minuut de openingstreffer binnen en alle spelers gingen richting Frank om het doelpunt met hem te vieren. De oefenmeester werd geraakt door deze actie. "Mijn vader is gisteren overleden, dus dat was speciaal", blikte Frank na afloop terug bij Daily Mail.

"Deze spelers zijn speciaal en hebben een fantastisch karakter op meerdere vlakken", ging Frank verder. "Ik denk dat ze dat gedurende het seizoen hebben laten zien op moeilijke momenten."

Op de clubkanalen van Brentford had Frank na afloop ook nog complimenten voor doelman Mark Flekken. De goalie gaf bij het eerste doelpunt de voorassist. "Hij heeft nieuwe aspecten aan zijn spel toegevoegd. Daarmee heeft hij zijn spel naar een hoger niveau getild en dat was de reden dat we hem gekocht hebben", aldus de oefenmeester. "Zijn spelverdeling was goed en hij heerste in het zestienmetergebied."

Na de treffer van Mbeumo volgde er een hectische slotfase in Bournemouth. In de 89ste minuut schoot Dominic Solanke nog de gelijkmaker tegen de touwen namens de thuisploeg, maar diep in de blessuretijd scoorde Yoana Wissa nog de 1-2, waardoor Brentford aan het langste eind trok.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: