Cruijff spreekt vertrouwen uit in Kroes

Cruijff noemt grootste pijnpunten bij Ajax: 'Dat moet worden gecorrigeerd'

11 mei om 07:32
Laatste update: 11 mei om 07:35

Jordi Cruijff baalt nog altijd van de huidige situatie bij Ajax. In gesprek met De Telegraaf vertelt de zoon van het clubicoon van de Amsterdammers over het vertrouwen dat hij heeft in de nieuwe bestuurders en noemt hij een aantal zaken die direct opgepakt moeten worden.

"Ik ben niet bij de club betrokken, dus ik moet net als vele anderen van de buitenkant oordelen. Maar als je 35 punten achter PSV staat, is er iets niet goed gegaan. Dat moet worden gecorrigeerd", vertelt Cruijff over de Amsterdammers. De voormalig sportief directeur van FC Barcelona werd nog even gelinkt aan een functie in het bestuur van Ajax, maar hij maakte duidelijk dat hij een trainersfunctie voor zich ziet.

Volgens Cruijff moeten er dingen veranderen, maar hij heeft ook vertrouwen in de bestuurders die dit nu moeten oplossen. "En wat dat betreft heb ik wel vertrouwen in Alex Kroes, die ik vanuit de Ajax-jeugd ken. En dat Kelvin de Lang en Marijn Beuker op de Johan Cruyff University hebben gezeten, is natuurlijk een pré", vertelt Cruijff met een lachje. "Met zijn drieën moeten ze ervoor zorgen dat de selectie weer in balans komt."

Ook denkt Cruijff dat een aantal ervaren spelers te snel de deur is gewezen bij Ajax. "Mensen oordelen op basis van wedstrijden dat de glans er misschien een beetje vanaf is, maar vergeten hoe belangrijk die ervaren jongens van maandag tot en met vrijdag zijn. Ze helpen de jonge spelers door alle stormen heen." Onder andere Dusan Tadic, Daley Blind en Davy Klaassen vertrokken in het afgelopen anderhalf jaar.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: