Robben in de wolken na promotie FC Groningen: 'We waren diep gezonken'

Robben licht 'bijzonderheid' uit bij FC Groningen: 'Dat is heel erg mooi'

10 mei om 23:09

Arjen Robben zag als supporter in de Euroborg hoe zijn FC Groningen na een jaar in de Keuken Kampioen Divisie meteen promotie wist af te dwingen. De voormalig speler van de Trots van het Noorden is niet alleen tevreden over het succes, maar ook over de vele spelers uit de eigen jeugdopleiding, zo vertelt hij aan ESPN.

"Je ziet wat het doet met deze club, het is fantastisch", stelt Robben, die als supporter bij de wedstrijd aanwezig was en ondervond hoe er in de Euroborg veel emoties loskwamen na de zege op Roda JC. "Ja natuurlijk, dat is toch logisch. Dit is het ultieme natuurlijk, zo'n wedstrijd, zo'n affiche. Op voorhand al, de laatste wedstrijd tegen de directe concurrent, top."

Hoewel Robben het succes anders beleeft dan wanneer hij zelf speler was, geniet hij met volle teugen. "Als je ziet wat het met deze stad doet en met onze supporters, dat is wel heel bijzonder. Die verdienen ook wel een heel groot compliment. De club komt van ver, we zijn diep gezonken. Het is niet vanzelfsprekend dat je in een jaar terugkomt. Dat is echt knap, niks dan lof voor deze ploeg."

Wat Robben nog gelukkiger stemt, is de manier waarop Groningen gepromoveerd is. Namelijk met veel spelers uit de eigen opleiding. "Dat is wel heel bijzonder voor deze club." Robben genoot van jeugdspelers als Jorg Schreuders en Thom van Bergen. "Die blijven gaan tot de negentigste minuut. Dat is wel heel erg mooi. En ik kan er ook wel van genieten hoe volwassen Thijmen Blokzijl vandaag speelt."

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: