Ten Hag baalt van mislukte Kane-transfer

Ten Hag baalt van mislukte droomtransfer: 'Dat lukte ons niet...'

3 mei om 10:02
Laatste update: 3 mei om 10:26

Erik ten Hag baalt dat Harry Kane in de zomer van 2023 niet de overstap heeft gemaakt naar Manchester United. De oefenmeester had de Engelse spits graag toegevoegd aan zijn selectie, maar een transfer was niet te realiseren. Uiteindelijk werd Rasmus Højlund voor zeventig miljoen euro opgehaald bij Atalanta. 

Kane werd uiteindelijk door Bayern München binnengehaald voor een kleine honderd miljoen euro. Ook Manchester United was in de markt voor de spits. "Er is een spits die het al heeft bewezen, die we wilden contracteren, maar dat lukte ons niet", vertelt Ten Hag bij Sky Sports. "Dat gaat inderdaad over Kane", reageert de oefenmeester desgevraagd. 

Ten Hag denkt dat zijn ploeg met Kane op korte termijn betere prestaties had geleverd. "Je weet dat Harry Kane je dertig doelpunten zal opleveren", legt de voormalig Ajax-trainer uit. "Ik denk dat Rasmus dat niveau ook zal halen, maar hij heeft daar nog tijd voor nodig. Dus het is niet eerlijk om hem op dezelfde manier te beoordelen als Kane. Ik zou ze sowieso nooit vergelijken, want ze zijn überhaupt heel verschillend."

Uiteindelijk bleek dat Kane niet haalbaar was voor Manchester United. Daarop besloot de club van Ten Hag door te schakelen naar Højlund. "Ik denk dat we afgelopen zomer met Højlund de meeste potentie voor de spitspositie hebben binnengehaald", aldus de manager. "We zijn erg blij met hem. Hij heeft tijd nodig om zich aan te passen, maar we zijn blij dat hij zijn kwaliteiten al heeft laten zien door zijn doelpunten te maken. Hij had wat last van fysieke problemen, maar daarna kende hij een goede periode met veel goals."

Ten Hag hoopt dat betrokkenen zullen begrijpen dat zijn ploeg tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen. "De fans en de analytici begrijpen het niet of willen het niet begrijpen", bijt de oefenmeester van zich af. "Manchester United wordt alleen beoordeeld op het resultaat, maar we hebben tijd nodig. Je moet accepteren dat het proces langzamer gaat en je kunt niet verwachten dat we meteen meedoen om de prijzen in de Champions League en de Premier League."