Frimpong staat open voor andere positie bij Oranje: 'Ik val altijd aan'

Frimpong staat open voor andere positie bij Oranje: 'Ik ben er klaar voor'

3 mei om 07:17

Het Bayer Leverkusen van Jeremie Frimpong wist uit met 0-2 van AS Roma te winnen en verschafte zichzelf daarmee een goede uitgangspositie in de Europa League. Normaliter is Frimpong vleugelverdediger, maar donderdagavond speelde hij in een meer aanvallende rol. Ook bij het Nederlands elftal zou hij die rol wel willen bekleden, zo geeft hij aan in gesprek met ESPN

Waar Bayer Leverkusen doorgaans in een 3-4-3 systeem aantreedt, zat dit tegen AS Roma anders in elkaar. Frimpong legt daarop uit hoe het kan dat het elftal van Xabi Alonso tactisch zo variabel is. "We hebben een sterke connectie, dat ziet iedereen. Alle spelers hebben een connectie, we weten van elkaar waar we lopen en wat we doen. We kennen elkaars kwaliteiten."

Dat geldt ook voor Frimpong zelf. Veelal speelt hij als wingback, terwijl hij tegen AS Roma meer als aanvaller fungeerde. Ook bij het Nederlands elftal zou hij bereid zijn om als buitenspeler aan te treden, zo geeft hij aan. "Natuurlijk, ik kan daar spelen. Waar de coach me ook nodig heeft, ik ben er klaar voor", aldus de vleugelverdediger. "Op het veld is het voor mij niet anders, ik speel hetzelfde. Of ik nou voorin sta of achterin, ik val altijd aan. Je staat natuurlijk iets hoger op het veld, maar voor mij is er weinig verschil."

Met een goede uitgangspositie in de Europa League en een bekerfinale op komst rijst de vraag hoe Leverkusen erin slaagt om na het winnen van de Bundesliga de focus te behouden. "Onszelf motiveren is makkelijk, want we spelen om de prijzen. Er is meer dan alleen de landstitel, en daar zijn we klaar voor", stelt Frimpong tegenover TNT Sports.